Hvordan bytte klokkebatteri selv

Det passer aldri bra at klokken slutter å gå, derfor er selvfølgelig best å bytte klokkebatteriet før det går tomt. De fleste klarer fint å bytte klokkebatteriet selv, det viktigste er å ta seg god tid å sørge for at du har utstyret du trenger. Den største faren ved å bytte batteriet er riper på klokken når du skal åpne baklokket. Er du bekymret for riper på klokken din burde du heller ta klokken din til en urmaker for å bytte batteriet istedenfor å gjøre det selv.

Før du starter på jobben må du finne ut hvordan baklokket er montert. Er det laget huller til å ta inn pinner ytterst på baklokket, som regel fire så er det skrudd baklokk. Hvis det ikke er det, men det er et hull langs siden på baklokket så det snap-off baklokk.

Er det skrudd baklokk så trengs det et spesial verktøy som føres inn i hullene for så å skru ut baklokket. Hvis det derimot er snap-off baklokk er det et verktøy som nesten ligner på en kniv som trengs for å ¨snappe¨det av.

Det er veldig viktig at du starter med å legge klokken på et underlag som er mykt og ikke skraper opp glasset på klokka.

Det beste er selvfølgelig å finne ut hvilket batteri du trenger før du begynner å åpne klokka. Det kreves nesten alltid kun et raskt google søk for å finne ut hvilket batteri du trenger. Finner du det derimot ikke ut må du åpne baklokket først og se hvilket batteri som sitter i fra før av.

Har du lenke på klokken er det absolutt en stor fordel å fjerne den først, det kan du gjøre med barettverktøyet som vi også selger. Hvis du ikke fjerner lenken vil det være mye større sjanse for å få riper, og det vil generelt være vanskeligere å komme godt til for å bytte batteriet.

For skrudd baklokk

Se produktet her

Enkelt verktøy som får opp de fleste skrudde baklokk, det er en fordel at pinnene er laget i plastikk for god beskyttelse mot riper. Her får du også justert bredden så den passer til hullene på klokken din. Verktøy til skrudde baklokk finnes også i mer avanserte varianter, men du får gjort jobben med denne. I starten kan det være ganske mye motstand, spesielt hvis lokket aldri har vært åpnet før. Lokket skal skrus av mot klokken, og motsatt når det settes på igjen. En av fordelene med skrudd baklokk er at de er enkle å skru fast igjen.

For snap-off baklokk

Se produktet her

Snap-off baklokk har blitt mer vanlig de siste årene. Det er enkelt å få av baklokket, men ikke alltid like enkelt å få det på igjen. For å ta av snap-off baklokket finner du bare hullet på siden av baklokket og putter enden forsiktig inn. Begynn med å legge litt forsiktig press på så vil baklokket etterhvert ¨snappe¨ av. Vanligvis går det fint å bare bruke litt makt for å presse baklokket på igjen. Hvis det derimot ikke er nok trenger du en presse til baklokket.

Bytte batteriet

På mange klokker kan du fjerne batteriet enkelt med fingeren, på andre er det en liten skrue som må skrus ut først.

Når du først skal bytte batteriet kan du ta en liten og ren fille til å vaske der batteriet ligger.  

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Klokkereimer.no bruker informasjonskapsler (cookies) og Pixels. Vi bruker noen av de av ren nødvendighet og andre for å gjøre nettsiden best mulig for deg.