Hvordan bytte klokkereim

Når du skal bytte klokkerem start med å legge klokken på et underlag som ikke skraper opp klokken.

Trykk på bilde for produktlink til barettverktøy

Når du skal bytte reim snu alltid klokken andre veien (opp ned) så du ikke skraper opp glasset eller fremsiden av klokken.

Gjør klar barettverktøyet for å fjerne spingbar.

Bruk gaffelenden på barettverktøyet til å dytte inn baretten/ springbaren. Det er veldig viktig å være forsiktig i denne delen av prosessen så du ikke skraper opp klokka.

Hvis du ikke får plass til gaffelenden på barettverktøyet må du prøve å bruke “pinnen” som er på andre siden av verktøyet.

Den korten enden av klokkreimen skal være på klokka 12. Sjekk derfor at klokka ligger riktig vei når du snur den for å montere klokkereimen.

Når du skal montere den nye klokkereimen din starter du med å sette springbaren i hullet sitt på den ene siden, sånn som på bilde. Deretter bruker du gaffelenden på verktøyet for å presse springbaren inn. For å unngå riper burde du ikke bare dytte springbaren rundt til du hører den klikker på plass, prøv å finn hullet til den før du lar springbaren skyve seg ut.

Hvis du ikke finner hva som er riktig bredde for reim og springbar ved å søke opp referanser nummer på klokka de er det letteste å bruke et skyvelære eventuelt en linjal til å måle bredden.

Springbarer/ baretter er noe av det viktigste du har på klokka de, inspiser den derfor nøye for defekter før du bestemmer deg for om du skal bruke den samme flere ganger. Er den ikke rett eller at barene ikke skyver seg ut med kraft når du presser de inn bør du bytte springbarer og ikke bruk de du har til du venter på nye. Det er tross alt de som sørger for at klokka sitter trygt på armen din.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Klokkereimer.no bruker informasjonskapsler (cookies) og Pixels. Vi bruker noen av de av ren nødvendighet og andre for å gjøre nettsiden best mulig for deg.