Klokkeprat med urmaker Jermstad

Jeg bor i Molde, og her i byen er det en urmaker som ikke bare er kjent for de lokale – men ved hjelp av internett og sosiale medier er blitt mer og mer kjent utover kommunegrensene. Vi snakker om Tore Jermstad, urmaker og seiko-entusiast. Jermstad sin butikk er blitt kåret til årets Seiko-forhandler for tredje år på rad nå, og har blant annet norges største utvalg av Grand Seiko. Dette er en stor prestasjon når man tenker på at butikken ligger i en middels liten by som Molde.  Under et besøk i februar fikk jeg blant annet mulighet til å ikke bare se på, men også prøve det som kan kalles å være en “holy grail”, Seiko SBGA011, også kalt Snowflake.

Prøvekjøring av Grand Seiko SBGA011 hos Urmaker Jermstad

Det er ingen tvil om at dersom du liker Seiko, vil du finne deg i rette i butikken til Jermstad. Innerst i lokalet er det dedikert en vegg til Seiko, og blikket dras gjerne til venstre der Grand Seiko’ene står. Her finner du ulike modeller fra det ypperste Grand Seiko har å tilby. For oss vanlige “menn i gata” vil det også være noe interessant å finne blant det brede spekteret fra Seiko.

Jeg ønsket å finne ut litt mer om mannen bak butikken med de hyggelige ansatte og gode utvalget fra klokker som Raymond Weil, Bruvik, Certina, Victorinox, Michel Herbelin, Meistersinger, og såklart Seiko.

Tore, du har lang fartstid som urmaker og butikkdriver i i faget. Hvordan kom du inn i urmakeriet?
Jeg er arvelig belastet med en far som var urmaker og drev butikken når jeg var ung. Jeg begynte som ekstrahjelp i unge år
og har vært her siden. Er kommet til mitt 39. år på lønningslisten så langt.

Seiko SPB051 og Seiko SPB081

Det har vært en spennende reise å følge utviklingen, sier Tore.

Jeg kom inn i brytningstiden hvor mekaniske ur ble lagt bort i bytte mot de moderne quartzurene som kom på i slutten av 70 tallet. Vi var overbeviste om at ur med batteri ville ta helt over, men den gang ei. I dag selger vi veldig godt med mekaniske ur igjen, og gleder oss over det.

Hvordan ser din arbeidsdag ut?
Jeg driver vekselbruk mellom urmakeri, kundeekspederinger og ikke minst håndtering av forespørsler på sosiale medier.
Mange har spørsmål, og vi svarer som best vi kan. Har solgt utallige ur på den måten, sier Tore med et smil.

Grand Seiko SBGH267G, begrenset til 1500 eksemplarer

 

Som urmaker må jeg ha kunnskap om både dagens og eldre ur. Vet etter hvert hva jeg reparer selv, og hvilke jeg sender til andre verksteder med annen kompetanse enn den jeg besitter.

Du er blitt kåret til årets seiko-forhandler tredje året på rad. Hvorfor tror du Seiko selger så godt?
Seiko er i vinden som aldri før, og vi har solgt merket siden butikken ble startet for 40 år siden. Kombinasjonen av god kvalitet, mange modeller med mekaniske urverk og fornuftige priser mener jeg er mye av grunnen til populariteten. Interessen for merket på sosiale medier er virkelig stor.

Vi starter i disse dager kampanjen kalt “Seikodager” Dette for å markere at vi er til årets forhandler av merket. På den måten håper vi å bidra til å styrke vår posisjon både lokalt, men også utover egen region, hvor vi ser vi får stadig større kundemasse.

Har du et favorittur?
Jeg går med mitt Grand Seiko til hverdags. Klassisk design, og nydelig finish. Må innrømme at jeg bytter ur etter anledning. Tag Heuer Monaco er også en favoritt.

Takk for praten, Tore!

Dersom du er interessert i å følge Urmaker Jermstad, finner du han blant annet på facebook  og instagram.

Nå kjører de også i gang Seiko-dager, hvor du kan få gode rabatter på utvalgte modeller frem til 5 mai. Ta turen innom butikken i Storgata 57 i Molde, eller ta kontakt gjennom sosiale medier.

2 thoughts on “Klokkeprat med urmaker Jermstad

 1. William Palmer Mikkelsen says:

  Finnes det reimer som ikke har stål mot eks. Mac som lager riper og lyd?

  Tyveri sikre reimer som ikke tyver smetter av deg med sine rappe fingre, i min nærhet i Spania skjedde det igjen at kvinne åpent bil døren og åpnet Rolex lenken og tok klokken. Ideer for ??
  Mvh
  William

  • Håkon says:

   Hei!

   Det skal nok godt gjøres å finne en reim som ikke benytter noen form for stål, da stål er vanligst å bruke på spenner.

   Når det kommer til problemstillingen du tar opp angående tyverisikre reimer, er det nærmeste jeg kommer på Seatbelt Natoreimer: https://www.klokkereimer.no/produkt/seatbeltnato/

   Det skal godt gjøres å bare åpne en slik uten at det blir lagt merke til, selv om alle klokker dessverre er utsatt for tyveri så lenge de bæres på armen.

   – Håkon

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Klokkereimer.no bruker informasjonskapsler (cookies) og Pixels. Vi bruker noen av de av ren nødvendighet og andre for å gjøre nettsiden best mulig for deg.