Klokkeprat – Håvard Flaatten

Det er ingen tvil om at det er mange som deler klokkeinteressen, og flere av oss samles på forum, facebookgrupper og GTG’s (get together). I disse arenaene deles kunnskap og erfaringer, og for mange kan disse arenaene gi en fin pekepinn til hva slags klokke du bør satse på, enten budsjettet er stort eller lite.

Jeg ønsker gjennom denne spalten – Klokkeprat, å la deg bli kjent med menneskene bak klokkene. Dette vil bli en fast spalte, som publiseres minst en gang i måneden. I den første spalten som publiseres her, skal vi bli kjent med Håvard Flaatten. En mann som gladelig deler helt fantastiske bilder av klokkene sine på sin instagram. Du kan følge Håvard her.

Kan du fortelle litt om deg selv?

Hamiliton Khaki Officer
Håvard Flaatten med Hamiliton Khaki Officer på armen.

46 år fra Vestfold – Giftet meg i 2016, 2 barn fra tidligere forhold. 2 voksne bonusbarn, samt også bonusbestefar til 2 herlige unger. Jobber litt som livredder, og musikklærer. Foto, taekwondo og musikk er tre interesser som jeg dyrker i tillegg til klokkehobbyen.

Hvordan startet din interesse for klokker?

Klokkeinteressen startet vel den dagen jeg fikk min første skikkelige klokke tror jeg. I alle fall i mine øyne.
Det var for 6 år siden, da jeg fikk en Seiko Solar dykkerklokke i 40 års gave. Den tikker og går fortsatt like fint, og har fått mye armtid opp igjennom. Likevel er den fortsatt fin med kun få hairlines.

Jeg er nok kjent for å ta godt vare på ting, så klokkene blir ikke stygge eller loslitt her i gården.

Etter at jeg fikk min første Seiko dykker, så tok det noen år før jeg begynte å samle mer. Likevel skjønte jeg fort at for meg så er klokker mannens så å si eneste «smykke»

Kanskje jeg er litt jålete, men skitt au. Slik er jeg 🙂 Jeg tar ofte på skjorte som matcher farge på klokka osv.

Forkjærligheten til dykkerklokker tror jeg forblir slik det er i dag og mange år fremover også. Først og fremst fordi en dykkerklokke tåler vann, og når jeg tar bilder av klokker, så kan jeg utsette de for litt vann. Samt min jobb som livredder gjør at klokker som er robuste og tåler å dykkes med blir mitt førstevalg.

Likevel har jeg dressklokker eller andre typer klokker i min samling. Merker som jeg liker ekstra godt er Omega, Bruvik, Seiko, Breitling og Victorinox (Inox serien)

Hvilken klokke vil du trekke frem, og hvorfor er den spesiell for deg?

breitling colt
Foto: Håvard Flaatten. Breitiling Colt.

Da jeg giftet meg i 2016 fikk jeg en utrolig flott klokke av kona mi. En Breitling Colt Automatic med stålblå skive. Lenken er sykt god på armen, ikke noe raslete lyd, bare massiv og deilig. passe størrelse, lett og fin. Det er den mest behagelige klokka jeg har med stållenke.

Glasset har antirefleks på begge sider, så skiva kommer godt frem. Den får mye tid på armen.

 

 

 

 

 

 

Er det en klokke du angrer på at du har solgt?

Ja helt klart. Jeg har en rar uvane – av og til tenker jeg kun foto når jeg kjøper en klokke

Jeg kan kjøpe en fin klokke – så tar jeg bilder av den – legger bildene på nettet – og så selger jeg den like plutselig som jeg fikk den inn – Jeg kan være vel impulsiv for å si det slik.

Men heldigvis mange klokker forblir i samlingen.

Det kan nevnes flere klokker jeg har angret på jeg har solgt.

Solgte nettopp en Rado Kaptein Cook i svart. Nydelig klokke – likevel flippet jeg den.
En Orient Mako XL i med hvit skive og grønn besel – på en fin mesh (rimelig- men likevel så fin) – solgte den også :/

Den jeg savner mest er faktisk en Tag Heuer Aquaracer. Den ble lite brukt, men den var en fryd å fotografere 🙂

Har du noen klokkeplaner fremover?

Har vel ingen holy grail. Jeg er som tidligere nevnt, veldig glad i dykkerklokker.
Seiko Marinemaster serien er utrolig flotte – har et par av de også.

Generelt så liker jeg klassiske dykkerklokker som kan gjenkjennes på sitt «kallenavn» også om 50 eller 100 år.
Så neste klokke blir nok en slik en som er «kjent» – men klokka må «likes» og være god på armen.

For meg bør en klokke være av et slikt kaliber, at det er noe som kan gå videre i generasjoner. En klokke er ikke bruk og kast for meg.

Hvem kommer til å la en Tag Heuer smartklokke gå i arv til neste generasjoner ?? Mest sannsynlig, så vil ingen ha den om 10-15 år.

Derimot – en Tag Heuer Monaco, Seiko Marinemaster, Omega Speedmaster, Rolex Submariner, Seiko SKX, Panerai, Breitling (Navitimer, Colt eller SuperOcean Heritage), , osv, ja det er klassikere som aldri vil dø i sin attraktivitet. Det er klassikere som alltid vil vare.

Hva er den perfekte klokken for deg?

Dykkerklokke som er behagelig på, enten stålrem/gull eller gummi/silikonrem – skrukrone som helst sitter et annet sted enn kl 1500 – godt mekanisk verk, eller supernøyaktig quarts.

Er det andre klokker som er spesielle for deg?

Har vel nevnt en del over her.
Men kan nevne en. Da min mor døde i 2015 så kjøpte jeg en Breitling Superocean Heritage som et minne fra henne.
Det var faktisk lurt. Og når jeg tar på den, så tenker jeg på henne 🙂

Hva har du lært, som du vil dele med andre?

tag heuer aquaracer
Foto: Håvard Flaatten. Tag Heuer Aquaracer.

På nettet følger jeg med på noen forumer. Det er veldig tidstyv og besettende. Men det er også en stor del av kosen med denne hobbyen. Jeg har lært at det finnes utrolig mange flotte folk der ute med samme hobby.

Har stiftet flere vennskap til andre klokkeinteresserte og møtt dem på GTG´s og under andre happeninger.

 

 

 

 

 

 

hamilton khaki automatisk klokke
Hamilton Khaki med skinnreim fra klokkereimer.no

Takk for hyggelig klokkeprat, Håvard!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Klokkereimer.no bruker informasjonskapsler (cookies) og Pixels. Vi bruker noen av de av ren nødvendighet og andre for å gjøre nettsiden best mulig for deg.