Den store klokkereim-guiden

Bytter du klokkereim, vil du oppleve at klokken i mange tilfeller synes å bli en helt annen. Plutselig finner du ut at din daglige klokke vil passe perfekt med den nye dressen din. Eller at klokka du før kun brukte i spesielle anledninger, plutselig kan være med på skitur. Forandring fryder, ikke sant?

Det kommer en tid hvor man føler for å bytte ut diverse ting som man omgir seg med. Du har helt sikkert hatt en rekke ulike telefoner? Jeg er sikker på at TV’en i stua di, ikke er din første. Og kanskje er du en av de som har hatt ulike biler tidligere?

Vi bytter ut ting vi omgir oss med, fordi det kommer nye og forbedrede versjoner. Det skapes behov vi ønsker å oppfylle.

Er du som meg, en klokke-entusiast, er det store sjanser for at du har flere enn en klokke. Kanskje har du på et tidspunkt følt et behov for en ny type klokke. Det finnes jo tross alt flere typer klokker man kan bruke til ulike anledninger. 

Og føler du suget etter en ny klokke, men blir stoppet av en litt for slank lommebok, kan du trøste deg med at det er langt enklere å bytte klokkereim. I denne artikkelen skal jeg vise deg de ulike typer klokkereimer du kan bytte til, enten du er på utkikk etter klokkereimer til daniel wellington, rolex, eller andre typer klokker du har. 

Perlon klokkereim

Perlon-klokkereimen har sitt opphav fra militæret, og kom ut på det kommersielle markedet på 60-tallet. Perlon-reimer er slitesterke, støter raskt fra seg vann, og puster godt når du har reimen på armen din. Det første man legger merke til med perlonreim er at klokkereimen er flettet, noe som visuelt sett gir en pen og symmetrisk tekstur. Dette fører og til at du har omtrent uendelige muligheter for justering av klokkereimen din, da du kan sette spennen hvor som helst. Materialet blir raskt tørt, og strekker seg ikke når det er i kontakt med vann, noe som har ført til at klokkereimene har blitt svært så populære blant dykkere.

Perlon klokkereim på en nydelig Rolex

Perlon-reimene kommer i ett stykke, slik som natoreim, det vil si at du fører din klokkereim mellom selve klokken og springbars’ene. Dette gjør det enkelt å bytte reim, samt fører til en ekstra sikkerhet dersom en springbar skulle ryke. Denne typen klokkereim er laget av et materiale som minner om nylon, noe som gjør det både fleksibelt og slitesterkt.

Klokkereim av lær – Skinnreim

Når det kommer til skinnreimer for klokker, har du et hav av muligheter til å velge noe du selv liker. De fleste klokkereimer av skinn er todelte, det vil si at hver del festes i hver sin springbar på klokken, men du får og natoreimer i skinn.

Martu Leather – Svart Vintage

I dette segmentet av klokkeremmer, kan du velge mellom en mengde ulike typer lær, samt nyanser og farger. Du får billige skinnreimer, og dyre, eksotiske skinnreimer av struts eller krokodille. Du har skinnreimer med tekstur og dybde, og du har flate, ensfargede skinnreimer.

Her er det smak og behag som gjelder.

Få en oversikt over våre håndlagde skinnreimer fra Martu Leather her. 

Skinnreimer finner du typisk på dressklokker og pilotklokker. Når man har skinnreim, må man regne med at den ikke har like lang levetid som f. eks en natoreim av nylon, eller en stållenke. Den tåler dårlig vann og det er anbefalt å bytte reimen annenhvert år – avhengig av bruk.

Rally-klokkereim

Når det kommer til motorsport er det viktig å spare vekt, slik at man får mer ut av motorkraften og får en bil som helst går fortere enn de andre. Derfor pleide man også å skjære ut metall i sirkler ut av karrosseri og skjermer, for å redusere vekten så mye man kunne.

Det er nettopp denne stilen som går igjen når vi ser på “Rally”-klokkereimen, det er kuttet ut sirkler i læret. Om dette er for å spare vekt også her, kan betviles. Helst er det nok for å sørge for at skinnreimen ikke blir for klam rundt håndleddet, da det kan bli svært varmt i en racingbil.

Vi har også grand prix rallyreimen med mindre utskjæringer.

klokkerem i skinn

Skinnreim med synlige sting

Skinnreim med synlige sting gir pene kontraster, gir et ekstra designelement til klokken din.

Se alle skinnreimene her (link)

Milanesisk Mesh

Denne klokkereimen har røtter tilbake til Milano på nittenhundretallet hvor den opprinnelig ble laget. Det spesielle med denne klokkereimen er de fine maskene av stål som er flettet inn i hverandre. Dette skaper et unikt preg som gir et eksklusivt løft til klokken du velger å bruke.

klokkereim mesh

Nå ser vi fabrikker over hele verden baserer klokkereimene sine på denne stilen, og for en god grunn, når vi ser hvor funksjonell reimen er med tanke på justering, hvor godt den tåler tidens tann, og hvor luftig og komfortabel den er.

Pilot- klokkereim

Denne typen klokkereim ble brukt av piloter under andre verdenskrig. De kjennetegnes ved at de har en, eller to synlige nagler øverst på hver del, og gjerne har synlige sting. Da pilotene brukte de før i tiden, var reimen opprinnelig såpass lang at klokken kunne brukes utenpå flydressen. En slik reim står seg best til nettopp en pilotklokke.

Hva slags klokkereim bør du velge?

Som du forstår, finnes det et hav av klokkereimer du kan velge å bruke. Når du skal velge klokkereim, bør du tenke på hva slags anledning du ønsker å bruke klokken i. I tillegg bør du se på fargene på reimen, og hvordan disse står til fargene på klokken din.

Vi kan si at det finnes ulike retningslinjer med tanke på hva slags reimer som passer til visse klokker, men det viktigste er at du selv er fornøyd, og ikke minst tør å bryte disse reglene i blant.

Lykke til med valget! Skulle du ha spørsmål om valg av klokkereimer, eller ønsker å bestille en viss type reim – ikke nøl med å ta kontakt: kontakt@klokkereimer.no

2 thoughts on “Den store klokkereim-guiden

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Klokkereimer.no bruker informasjonskapsler (cookies) og Pixels. Vi bruker noen av de av ren nødvendighet og andre for å gjøre nettsiden best mulig for deg.