5 herreklokker du må ha i samlingen din

pilot klokkereim

Før i tiden var herreklokker et viktig verktøy for piloter, sjømenn, forretningsmenn, sportsutøvere, astronauter, eventyrere, og mannen i gata. Man klarte seg rett og slett ikke uten armbåndsuret.

I dag er det annerledes. Med smarttelefoner, pcer og ipader, er vi ikke lenger avhengig av klokken på armen for å vite hva tiden er.

Likevel bruker vi tusenvis av kroner på herreklokker. Så hvorfor gjør vi dette når vi når som helst kan finne ut hva klokken er?

For det første er det et eller annet klassisk og tidløst med en pen klokke på armen. Når vi tenker over det, oser et armbåndsur historie og nostalgi, når vi tenker på at klokker har blitt brukt i over 200 år.

For det andre vil en klokke komplementere antrekket du har på deg, uansett hva slags situasjon du befinner deg i. En klokke kan fremheve hva du har på deg, eller den kan fungere som prikken over I’en i et gjennomført antrekk. Klokken du har på deg sier noe om din personlighet, og hva slags type du er.

En pen herreklokke henger rundt håndleddet nærmest litt i bakgrunnen, samtidig som den blir lagt merke til.

Herreklokker til ulike anledninger

Med denne artikkelen ønsker vi å gi deg inspirasjon og fortelle deg hva slags klokke du bør bruke til ulike anledninger

Klokke til hverdags

Enten det er jobb eller skolegang, bør du finne deg en klokke som tåler hverdagens påkjenninger, samtidig som den ser godt ut. Tenk på hva du faktisk utsetter en klokke for i det daglige. Den opplever skraping langs vegger, temperaturskiftninger, vann, slag og støt.

Derfor bør du finne deg en såkalt “daily beater”. Dette er ikke nødvendigvis en klokke du kjøper inn for at den skal tåle så mye, men en klokke du synes var fin og eksklusiv en gang i tiden, som bare har vokst på deg, og blitt til en klokke du bare føler henger sammen med deg og ditt liv. Dette er din “go to”-klokke.

 

En slik klokke består gjerne av stainless steel, og kanskje ripefritt glass. Om den er digital eller analog, er ikke så farlig, men de fleste foretrekker den analoge varianten. Klokkereimen er som regel og i stål, men noen velger og å bruke natostrap.

Dressklokken

Når du skal ta på dressen og slipset, må du være gjennomført og velge en pen dressklokke som passer antrekket ditt og anledningen du skal på.

Dressklokker har ofte tynnere klokkehus enn din daily beater, og er ikke sjeldent belagt med gull. De kan og være i sølv, eller stål. De er analoge og minimalistiske. Ofte har de ikke flere tilleggsfunksjoner enn datovisning. Klokkereimen består som regel av lær, enten brunt eller svart.

Dette er en klokke du kun bruker til anledninger hvor du har på deg dressen, og ellers ligger klokken pent bevart i boksen sin – klar til å bli med på fest.

Business Casual

Når du skal kle deg pent, men ikke for formelt, har du mer frihet til å velge, og behøver ikke ta på deg den peneste dressklokka di. Kanskje skal du på jobb, et møte, eller en middag? Da kan du velge mellom en rekke herreklokker.

Divere – Divere, eller dykkerklokker, ble opprinnelig brukt av dykkere før i tiden. Her var det viktig at klokkene tålte et mye større trykk enn det vanlige klokker kunne bli utsatt for. Samtidig var de utstyrt med en ring på urkassen, som man kunne trekke og slik at den telte ned tiden slik at dykkeren hadde kontroll på når han måtte opp til overflaten.

Pilotklokker – Det som kjennetegner pilotklokker er stor urskive med tydelige tall. De var opprinnelig laget av lommeur, men det ble utviklet egne pilotklokker av diverse klokkefirmaer til bruk for piloter blant annet under andre verdenskrig. Flere kjennetegn er en tydelig krone til å stille viserne med, som var ment til å brukes med hansker på hendene.

Kronograf – Kronograf-klokker har ekstra visere til stoppeklokkefunksjon. Kronografen har i moderne tid blitt brukt i billøp, av piloter, og ubåtkapteiner. Nå har vi gjerne andre instrumenter til slikt, men kronografen sitter fremdeles like godt på håndleddet.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Klokkereimer.no bruker informasjonskapsler (cookies) og Pixels. Vi bruker noen av de av ren nødvendighet og andre for å gjøre nettsiden best mulig for deg.